Javier O’Farrill, nou president del Sector Primària ICS de Metges de Catalunya

Javier O'Farrill

Javier O’Farrill ha estat proclamat president del Sector Primària ICS de Metges de Catalunya (MC) després de ser l’únic candidat que s’ha presentat a les eleccions convocades per substituir l’anterior responsable del sector, Andreu Martín, que ha causat baixa per jubilació. O’Farrill ostentarà la presidència fins a les properes eleccions a càrrecs interns dels sectors professionals de MC que tindran lloc l’estiu de 2020.

Metge d’atenció primària i delegat sindical del CAP Blanes, Javier O’Farrill ha ocupat diferents càrrecs dins l’estructura organitzativa de MC (secretari adjunt de Coordinació Territorial i secretari de l’Assemblea Territorial de Girona) i és un dels representats de l’organització a la Mesa Sectorial de Negociació de Sanitat de l’Institut Català de la Salut (ICS).

“Tenim per davant un gran repte: erradicar la precarietat i dignificar les condicions laborals i retributives dels facultatius d’atenció primària. Treballarem intensament per assolir-ho perquè el que reivindiquem és factible, merescut i, a més, reverteix en la millora de la qualitat assistencial”, assegura O’Farrill, que es mostra convençut que el futur de la sanitat catalana passa per “enfortir l’atenció primària i dotar-la de més capacitats i recursos”.