La campanya 25% Atenció Primària lliura al Parlament 3.000 signatures i 38 mocions municipals de suport

Signatures 25AP Parlament

Coincidint amb l’inici del debat parlamentari sobre el projecte de llei de pressupostos de la Generalitat de Catalunya per al 2023, les entitats organitzadores de la campanya 25% Atenció Primària -Amnistia Internacional Catalunya (AIC), Metges de Catalunya (MC), Fòrum Català d’Atenció Primària (FoCAP), Marea Blanca, Medicus Mundi Mediterrània i Rebel·lió Atenció Primària- han lliurat al registre del Parlament els suports que ha rebut la iniciativa que reclama més recursos per al primer nivell assistencial.

En concret, les entitats han presentat 3.000 signatures, l’adhesió de 104 entitats al manifest de la campanya i 38 mocions municipals aprovades per consistoris catalans que representen una població de dos milions d’habitants.

Així mateix, han insistit que els pressupostos sanitaris d’enguany només destinen un 17,9% a l’atenció primària (2.101,3M€), una xifra encara molt allunyada del 25% que reclama l’Organització Mundial de la Salut (OMS) i el Relator Especial sobre el dret a la salut de Nacions Unides. Per aquest motiu, han instat els grups polítics a modificar aquesta xifra durant la tramitació parlamentària dels comptes.

Els promotors de la campanya han recordat que l’atenció primària és la porta d’entrada al sistema i el nivell assistencial que garanteix el dret a la salut dels col·lectius més vulnerables. Per això, han reivindicat una dotació econòmica suficient per donar resposta les necessitats de salut de la ciutadania.