La justícia condemna el Consorci Hospitalari de Vic per vulnerar el dret de vaga de tres metgesses residents

dijous, 26 maig, 2022
CHV

El Jutjat Social número 3 de Granollers ha condemnat el Consorci Hospitalari de Vic (CHV) per vulnerar el dret fonamental de vaga de tres metgesses residents durant les mobilitzacions convocades per Metges de Catalunya (MC) l’octubre de 2020. En la seva sentència, la jutgessa conclou que l’empresa no va acreditar la necessitat que les tres MIR, defensades per les advocades del sindicat mèdic, realitzessin serveis mínims per cobrir jornades ordinàries de treball.

En aquest sentit, recrimina al CHV que no aportés cap prova a les demandants per justificar els requisits d’urgència i necessitat vital que fixava el decret de serveis mínims del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies a l’hora de determinar quins MIR estaven forçats a treballar.

Per a la magistrada, "resulta evident que la imposició a les demandants de la prestació dels seus serveis en el període de jornada ordinària va conculcar el seu dret fonamental de vaga (art. 28 CE), en haver-se extralimitat l'empresa demandada a l'establiment dels serveis mínims fixats pel Departament de Treball".

D’aquesta manera, ha condemnat el CHV per conculcar el dret de vaga de les metgesses que, a més, rebran una indemnització econòmica per danys i perjudicis.

MC recorda que l’ordre de serveis mínims dictada per Treball també va ser invalidada per la justícia en cadascuna de les tres convocatòries de vaga MIR que va fer el sindicat durant els mesos de setembre i octubre de 2020. Així, l’organització celebra aquesta nova victòria judicial que, de cara a futures mobilitzacions, "ha de deixar clar que els residents tenen dret a fer vaga sense limitacions arbitràries".