L’Assemblea general de compromissaris de MC avala el full de ruta de la nova direcció sindical

L’Assemblea general de compromissaris de Metges de Catalunya (MC) ha aprovat aquest dimarts els objectius de futur fixats per la nova direcció sindical que passen, a grans trets, per la modernització i adaptació de l’organització a la nova normalitat COVID-19, la reforma estatutària, la integració de la pluralitat mèdica en un projecte comú i la cohesió del col·lectiu per assolir la negociació directa –sense intermediaris– amb l’Administració de les condicions laborals i professionals del personal facultatiu.

El secretari general de MC, Xavier Lleonart, ha remarcat als compromissaris, reunits de manera telemàtica, la necessitat d’unir esforços al voltant del sindicat per donar una resposta enèrgica al descontentament en el qual està immers la professió i sortir d’una dècada funesta per a la sanitat catalana. “Hem d’aconseguir que tots els facultatius i totes les facultatives se sentin defensades i representades pel sindicat, inclosos els residents en formació, perquè només així podrem tenir un missatge potent per arribar als objectius marcats”, ha afirmat.

Per la seva part, el president Jordi Cruz ha fet un repàs a l’acció sindical del darrer any, en què ha destacat la gran mobilització protagonitzada la tardor passada pels metges interns resident (MIR) catalans, en defensa d’una millora de les seves condicions laborals i formatives. El dirigent sindical ha assenyalat que les protestes van ser un “èxit rotund” perquè, malgrat la pandèmia, “ells van entendre que havien d’anar tots junts i d’això nosaltres n’hem d’aprendre”. No obstant, ha volgut subratllar el creixement constant i sostingut de l’organització, que ja compta amb gairebé 10.000 afiliats, un 16% més que fa quatre anys. 

Per últim, el nou secretari de Finances, Ramon Sarrias, ha presentat els pressupostos de 2021 de la institució que han estat aprovats per la majoria dels assistents. 

L’Assemblea general de compromissaris és l’òrgan de control del sindicat entre congressos que es convoca anualment de manera ordinària.