MC a Argimon: "Només els metges poden decidir si les visites han de ser presencials"

Lleonart Els Matins

El secretari general de Metges de Catalunya (MC), Xavier Lleonart, ha intervingut aquest divendres en l’entrevista que Els Matins de TV3 ha realitzat al conseller de Salut, Josep Maria Argimon. En una valoració del nou sistema de gestió de visites a l’atenció primària, que preveu la incorporació de la figura de l’administratiu sanitari que s’encarregarà de filtrar les peticions de consulta i decidir si aquestes han de ser o no presencials, el mandatari sindical ha emfatitzat que "la decisió de la presencialitat ha de ser del metge, no pot ser de ningú més". Lleonart ha afegit que la determinació del tipus de visita no pot recaure en un perfil de personal que "no assumirà les conseqüències dels errors".

Així mateix, ha assegurat que els pacients reclamen ser visitats per facultatius. "Ens estem trobant amb visites de pacients als serveis d’urgències dels hospitals que diuen que volen que els vegi un metge perquè estan cansats que els truquin i no els mirin a la cara", ha destacat.

Per la seva part, el conseller Argimon ha respost que no hi ha cap instrucció que negui la presencialitat, i, pel que fa al nou sistema per demanar visita, ha afegit que "no hi haurà ningú que digui no vegi vostè al metge". Finalment, Argimon ha afirmat que la normalitat progressivament s’anirà recuperant en el sistema.

Vegeu el vídeo de la intervenció