MC acusa l’ICS de “joc brut” en difondre un document de mesures al marge de l’àmbit de negociació

Document "Accions de Millora a l'Atencií Primària de l'ICS"

Metges de Catalunya (MC) acusa l’Institut Català de la Salut (ICS) de “joc brut” en enviar aquest dimecres a tota la plantilla de facultatius d’atenció primària un document de mesures signat pel director gerent d’aquesta empresa, Josep Maria Argimon, mentre s’estava duent a terme la cinquena reunió negociadora amb el comitè de vaga del sindicat.

Els representants de MC han tingut coneixement de l’enviament del document “Accions de Millora a l’Atenció Primària de l’ICS”, remès a través del correu electrònic de l’entitat, en un recés de la reunió, quan han estat alertats per altres facultatius. Per aquest motiu, el sindicat ha abandonat la trobada manifestant que l’actuació de l’ICS “era poc seriosa i impedia continuar amb les converses en aquell moment”.

El sindicat considera que “aquesta actuació deshonesta dinamita els principis ètics de qualsevol negociació” i, per aquest motiu, descarta valorar públicament les mesures fins que l’ICS no les presenti en la seva totalitat en la mesa de negociació.

D’altra banda, l’organització adverteix l’ICS que amb aquesta estratègia “no aconseguirà desincentivar o desunir el col·lectiu mèdic” i referma les seves demandes encaminades a “garantir la qualitat de l’assistència i la dignitat de les condicions de treball de l’exercici mèdic”.

Per tot això, manté la convocatòria de vaga per als dies 26, 27, 28, 29 i 30 de novembre, ja que creu que la mobilització és “més justa i necessària que mai”.

Línia de crèdit
Amb l’objectiu de facilitar el seguiment de la vaga tant a l’ICS com en els centres concertats, MC ha arribat a un acord amb una entitat financera per tal d’oferir un línia preferent de crèdit als facultatius que ho desitgin per ajudar-los a secundar les aturades convocades pel sindicat. D’aquesta manera, s’ofereix la possibilitat de recuperar les pèrdues econòmiques i continuar la vaga fins a aconseguir la millora de les condicions laborals i retributives que es reivindiquen.