MC als nous MIR: "Sindicar-vos és una necessitat"

dimarts, 14 juny, 2022
Benvinguda MIR CST

Metges de Catalunya (MC) ha donat la benvinguda als MIR que aquest dies s’incorporen als centres de salut per començar l’etapa de formació sanitària especialitzada. El sindicat s’ha presentat als residents amb un missatge clar: "per protegir els vostres drets, us heu de sindicar". A més de donar a conèixer els seus serveis, l’organització ha lliurat als joves facultatius la informació sobre l’acord de sortida de vaga, signat l’octubre de 2020, que, entre altres mesures, regula el nombre màxim de guàrdies mensuals que els residents estan obligats a realitzar, així com la jornada laborals i els descansos a què té dret el col·lectiu.

"En aquests moments, comptar amb el paraigües del sindicat mèdic és una necessitat perquè les empreses no tinguin la temptació de sobrepassar la fina línia que separa la formació especialitzada de l’explotació laboral", han destacat els representants de MC.

En aquest sentit, han posat com a exemple les victòries jurídiques de l’organització pel que fa al pagament de la mitjana de les guàrdies treballades a la nòmina de vacances i a les pagues extraordinàries. Uns ingressos addicionals que "compensen parcialment les baixes retribucions dels MIR".

Quota reduïda i pòlissa gratuïta
MC ofereix als residents un any d’afiliació gratuïta i una reducció del 50% de la quota  sindical durant la resta d’anys de residència. A més, de la mà de W.R. Berkley, els MIR que es facin membres del sindicat gaudiran de la pòlissa de responsabilitat civil professional (RCP) totalment gratuïta mentre s’estiguin formant. Una assegurança de primer nivell, amb totes les garanties, dissenyada a mida per a les necessitats dels MIR i sense cap mena de franquícia.