MC avisa: "Les vacances són l’última frontera de la tolerància dels facultatius"

Gemma Craywinckel

Metges de Catalunya (MC) adverteix la directora del Servei Català de la Salut (CatSalut), Gemma Craywinckel, que suspendre les vacances dels professionals -tal com ha apuntat en una entrevista radiofònica- per resoldre el problema de "mans" davant la cinquena onada de la pandèmia, suposaria el “trencament dels consensos” que fins ara s’han respectat per fer front a la crisi sanitària, “garantint la màxima implicació dels treballadors de la salut, però també el màxim respecte pels seus drets laborals, professionals i retributius”. L’organització assegura que les vacances són "l’última frontera" i, en cas de traspassar-la, la tolerància dels facultatius "s’haurà acabat".

Així, si el CatSalut decideix activar els sanitaris de vacances, el sistema, que ja s’aguanta "amb pinces", acabarà d’esclatar, segons el sindicat mèdic.

En referència a l’escassetat conjuntural de professionals en les plantilles de les entitats del sistema públic de salut, ja sigui per l’exercici del dret de vacances o per les baixes derivades dels contagis, MC alerta que es tracta d’un "assaig" sobre la situació de futur de la sanitat pública. "Si no es milloren les condicions de treball, si no es fa atractiu per als joves i si no s’inverteix en el benestar i la satisfacció dels professionals, el sistema, a curt termini, es trobarà permanentment en la situació d’aquest estiu per a atendre la demanda assistencial de la ciutadania catalana", rebla l’organització.

Entrevista al 'Via lliure' de RAC1. Minut 11.