MC avisa Salut que els facultatius no estan prou informats sobre el desplegament de la llei d'eutanàsia

Llei d'eutanàsia

El proper divendres, 25 de juny, entrarà en vigor la Llei Orgànica de regulació de l’eutanàsia i Metges de Catalunya (MC) considera que el Departament de Salut no ha fet prou per informar i formar els facultatius que hauran d’aplicar la prestació a partir d’aquesta data. El sindicat creu que el pla de formació dissenyat per als professionals no es pot limitar a l’organització d’un curs de sensibilització de participació voluntària. Així, demana que la conselleria sigui "proactiva" en la difusió de materials divulgatius i que ofereixi una "via oberta d’atenció, assessorament i acompanyament" perquè el personal facultatiu conegui en tot moment els aspectes més rellevants de la norma, tant des del punt de vista legal com pel que fa referència a la pràctica assistencial.

En aquest sentit, MC demana que, a més de preparar els professionals per complir els protocols d’actuació fixats per la llei, Salut posi l’èmfasi en la vesant emocional de la prestació, de tal manera que els facultatius disposin de pautes i recursos per aportar empatia, tranquil·litat i confiança a la persona que ha sol·licitat el procediment i al seu entorn íntim i familiar.

Així mateix, l'organització insta la conselleria a accelerar la creació del registre d'objectors de consciència, garantint la confidencialitat de les dades i comunicant la manera com poden reclamar l'exercici d'aquest dret els professionals de la salut que per motius de consciència es neguen practicar l'eutanàsia.