MC defensarà les competències dels facultatius davant l’increment de l’intrusisme professional

Disfressa de metge

Metges de Catalunya (MC) engegarà accions judicials durant els proper mesos per defensar les competències que, segons la Llei orgànica d’ordenació de les professions sanitàries (LOPS), són pròpies del personal facultatiu. El sindicat ha constatat que l’assignació de tasques mèdiques a altres col·lectius sanitaris s’està incrementant en diferents àmbits i serveis de salut, ja que l’Administració promou la delegació de pràctiques i procediments, en una actuació que titlla d'"intrusisme" per "ocultar" la insuficient dotació de facultatius dels centres de salut.

L’organització assegura que es veu forçada a fer aquest pas davant la inacció dels col·legis mèdics, als quals els correspon la funció de protegir la qualitat de l’exercici professional i el compliment del codi de deontologia. "Front la proliferació del fenomen de l’intrusisme, els representants dels facultatius no ens podem quedar de braços creuats, perquè ens pertoca defensar els coneixements i les atribucions, i perquè en molts casos la responsabilitat penal i jurídica roman en els metges, encara que la pràctica en qüestió la realitzi un altre professional", remarca MC.

No és la primera vegada que el sindicat mèdic adverteix sobre la invasió de competències mèdiques i reclama la intervenció de les organitzacions col·legials per defensar la bona praxi i garantir la seguretat clínica dels pacients. Ara ha decidit judicialitzar el conflicte perquè es compleixi la llei i es respecti la integritat de l’exercici de la medicina.