MC demana a les seves delegades i delegats màxima disponibilitat per afrontar possibles noves mobilitzacions

Metges de Catalunya (MC) ha adreçat un document a les delegades i delegats de l’organització en què detalla les conductes empresarials que obstaculitzen la seva tasca sindical i són contràries al dret a gaudir d’un crèdit d’hores retribuïdes dins la jornada laboral per poder exercir la seva funció. Ho ha fet amb l’objectiu de denunciar aquest tipus de comportament i garantir, així, la màxima disponibilitat de les seves bases, de cara a un possible nou cicle de mobilitzacions “si el Departament de Salut no s’avé a negociar i pactar una millora substancial de les condicions de treball”.

El sindicat ha assenyalat que “ara, més que mai”, necessita disposar plenament del temps de la seva gent, per traslladar a les plantilles “la situació de fallida del sistema de salut, la urgència de canvis i les accions que haurem de posar en marxa per capgirar les polítiques sanitàries actuals”.

Per això, ha demanat a les delegades i delegats que comencin a denunciar aquelles maniobres empresarials que “obstrueixen” la seva activitat sindical, com la retirada d’un crèdit horari degudament comunicat, l’exigència de fer les tasques sindicals fora de la jornada laboral o el no abonament de la totalitat de les retribucions.  

La direcció de MC va subratllar la setmana passada, en una jornada de cohesió interna i anàlisi, que la sanitat catalana, en general, i el personal facultatiu, en particular, passen per un “moment crític” a causa de la falta de professionals, la sobrecàrrega assistencial, l’esgotament i la precarietat de les condicions laborals i retributives.

Davant d’aquesta situació i de l’immobilisme de Salut, la directiva va arengar els seus a preparar-se per a noves accions de protesta i a mobilitzar les plantilles mèdiques dels centres, atès que els professionals “ho han donat tot, però no han rebut res” després de més d’una dècada de retallades i d’una pandèmia.