MC demana a Salut que aclareixi "l’on, qui i quant" de la circular sobre la retribució de les hores extres dels sanitaris

Argimon Comissió de Salut

Metges de Catalunya (MC) ha demanat per escrit al Departament de Salut que concreti les entitats sanitàries, el personal i les jornades sobre les quals s’aplica la circular que estableix mesures excepcionals en matèria de retribució del personal per fer front a la situació d’emergència derivada de la cinquena onada de COVID-19. El sindicat ha adreçat la petició al conseller de Salut, Josep Maria Argimon, i a la directora del Servei Català de la Salut (CatSalut), Gemma Craywinckel, davant els "dubtes i interpretacions diverses" que ha suscitat la circular entre les gerències dels centres de salut, algunes de les quals han afirmat que la disposició "no els hi és d’aplicació". Així, l’organització reclama a Salut que "enterri definitivament els documents ambigus i interpretables" i que ofereixi instruccions "clares i concises", tant a la gerència de l’Institut Català de la Salut (ICS) com a les direccions de les empreses que formen part del Sistema Sanitari Integral d’Utilització Pública de Catalunya (SISCAT).

En l’escrit, el secretari general de MC, Xavier Lleonart, planteja les principals qüestions que ha de resoldre el CatSalut, com la relació detallada de centres afectats per la circular, els indicadors d’afectació epidemiològica que determinen que les hores de jornada complementària s’han de retribuir a un preu superior a l’habitual, el calendari d’aplicació i el valor econòmic exacte de cada hora extraordinària. El responsable sindical també demana que s’aclareixi l’afectació retributiva per als MIR.

MC espera que el CatSalut respongui amb "promptitud i claredat" el requeriment sindical perquè la mesura no sigui un simple “foc d’encenalls” per simular una compensació al sobreesforç dels professionals sanitaris en aquest nova onada pandèmica.