MC demana a Salut que rectifiqui les taules salarials del SISCAT i apliqui l’augment del preu de l’hora de guàrdia de l’adjunt al MIR

Metges de Catalunya (MC) ha pogut constatar que no s’han aplicat els increments proporcionals del preu de l’hora de l’atenció continuada del personal facultatiu adjunt als especialistes en formació (MIR), en les taules salarials del tercer conveni col·lectiu de treball del Sistema Sanitari Integral d’Utilització Pública (SISCAT), signat recentment pels sindicats no mèdics amb les patronals del sector.

Segons els càlculs del sindicat, hi ha una retallada de més de quatre euros de mitjana per hora de guàrdia, depenent de l’any de residència que cursi el MIR. Com a exemple, el preu de l’hora de guàrdia en dia laborable d’un resident de primer any (R1) està fixat en 14,08 euros, quan hauria de ser de 17,5 euros, mentre que un resident de quart (R4) o cinquè any (R5), que hauria de percebre 26,2 euros, ara n’ingressa 21,1 euros.   

L’organització es pregunta si es tracta d’un error o d’una maniobra de mala fe, i reclama al Departament de Salut que rectifiqui els imports fixats, abans de publicar el nou conveni col·lectiu de la sanitat concertada en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC). 

Amb tot, MC manté que les noves retribucions de l’atenció continuada acordades no són en realitat cap millora de conveni, sinó el reconeixement d’allò que el sindicat ja està aconseguint per la via de la reclamació jurídica, atès que els tribunals han reiterat en diferents ocasions que el preu de la guàrdia ha de ser, com a mínim, el mateix que el de l’hora ordinària de treball. Fins ara, aquesta quantitat era sensiblement inferior.