MC demana reunir-se amb el president Quim Torra per evitar la vaga de facultatius de la sanitat concertada

El president de la Generalitat, Quim Torra

Metges de Catalunya (MC) ha demanat una reunió amb el president de la Generalitat, Quim Torra, per exposar-li la problemàtica que afecta els facultatius de la xarxa sanitària concertada i trobar solucions de consens que evitin la vaga convocada els dies 18, 19, 20, 21 i 22 de febrer. El sindicat ha fet la petició després que, en la seva compareixença en el Ple del Parlament d’aquest dimecres, el president hagi assegurat que el Govern està treballant perquè es desconvoqui l’aturada.

L’organització celebra la predisposició de Torra a acordar mesures que facin innecessària la vaga i reitera la seva “total” voluntat de negociació. En aquest sentit, considera “molt positiu” que l’executiu assumeixi la gestió d’un conflicte que implica més de 10.000 professionals que treballen en la sanitat pública concertada que representa el 80% dels llits hospitalaris i el 20% dels centres d’atenció primària de Catalunya.

D’altra banda, MC també ha sol·licitat una trobada a la consellera de Salut, Alba Vergés, que ha reprès les seves funcions després del permís de maternitat, per fer-li palès que “és indiscutible que el seu departament s’ha d’implicar en la negociació, ja que el conflicte es planteja sobre treballadors públics d’empreses sanitàries finançades en un 95% pel pressupost del Servei Català de la Salut (CatSalut)”.

El sindicat espera una resposta ràpida i positiva a les dues peticions.