MC denúncia que el Parc Taulí redueix a la meitat la plantilla de facultatius de l’UCI

Parc Taulí Sabadell

A partir d’aquest divendres 19 de novembre, els 14 facultatius de la Unitat de Cures Intensives (UCI) de l’Hospital Parc Taulí de Sabadell, representats pels serveis jurídics de Metges de Catalunya (MC), començaran a treballar seguint un sistema de torns imposat per la direcció empresarial. Es tracta del "càstig" que han rebut els professionals per manifestar el seu esgotament i la seva voluntat de deixar de fer guàrdies, un cop han doblat les 499 hores obligatòries de jornada anual d’atenció continuada.

Davant l’avís, l’empresa ha aplicat un article 41, modificant de manera substancial les condicions de treball dels facultatius de l’UCI. Aquesta mesura que, a parer del sindicat, és "injustificada" i "improcedent", a més, suposa reduir a la meitat la plantilla d’especialistes presents al servei per atendre la totalitat de pacients crítics.

"A una plantilla insuficient, com la de l’UCI del Parc Taulí, s’instaura un sistema de torns que comporta que hi hagi menys professionals disponibles a cada jornada. Això incrementa la sobrecàrrega i la pressió de treball, i empitjora la qualitat assistencial en un moment d’incertesa davant una possible nova onada de COVID", alerten els professionals.

Per a MC, la mesura de força aplicada per l’empresa no només és un greuge per a les condicions laborals dels facultatius, sinó que empitjora la capacitat del servei, "precisament allò que suposadament es volia evitar amb la reducció de les guàrdies mèdiques".