MC dona suport a la concentració dels treballadors de l’Hospital Benito Menni per la manca de personal i sobrecàrrega de feina

Hospital Benito Menni CASM

Metges de Catalunya (MC) trasllada el seu suport als treballadors de l’Hospital Benito Menni CASM de Sant Boi de Llobregat que demà al matí es concentraran per denunciar la manca de personal i la sobrecàrrega de feina que pateixen, entre altres qüestions. El comitè d’empresa ha convocat de 10h a 12h a tots els sanitaris que vulguin assistir a la protesta, que es farà davant de la porta principal del centre, per reclamar “dignitat”. 

Segons apunta el manifest de la convocatòria, se senten “desprotegits, oblidats i amb moltes mancances”. Es tracta d’una situació que, com a àmbit de la salut mental, ja vivien abans de la pandèmia de la COVID-19, però ha empitjorat arrel d’aquesta. En aquesta línia, assenyalen l’èxode de professionals, alguns d’ells referents en el sector i amb una llarga trajectòria a l’hospital, com un exemple de la insatisfacció de la plantilla amb l’entorn de treball del Benito Menni. 

D’altra banda, denuncien unes condicions laborals “cada cop pitjors”, amb acomiadaments injustificats, manca de cobertures i una important sobrecàrrega laboral amb alts índexs de burnout. En aquest sentit, MC recorda als facultatius que han de limitar el sobreesforç per protegir la seva salut física i mental, doncs un estudi realitzat l’any passat pel sindicat va constatar que un 70% dels professionals presenta símptomes compatibles amb la síndrome de burnout.

Els “múltiples errors” en les nòmines dels empleats, les “irregularitats” en el pagament de les suplències de nit, hores complementàries o extres, la manca d’uniformes i la necessitat d’actualitzar el pla d’igualtat de l’empresa són altres demandes que els treballadors del centre reivindicaran a la protesta d’aquest divendres. Així, volen deixar clara la seva “disconformitat” amb la gestió de la direcció de l’hospital i exigir “un canvi en les formes i les dinàmiques” d’aquest.

Així doncs, MC encoratja a tothom a donar suport a la concentració de demà per revertir la situació i, de nou, anima als professionals de la salut a “posar límits” als esforços addicionals que han de fer per compensar la falta de personal al sistema sanitari públic.