MC endega la campanya “Posa Límits” i facilita al personal facultatiu un document per poder limitar els augments de jornada

Tal com va anunciar Metges de Catalunya (MC) l’octubre passat durant la roda de premsa de presentació de l’estudi sobre el burn-out mèdic, el sindicat ha posat en marxa aquesta setmana la campanya “Posa Límits”, perquè els facultatius i les facultatives prenguin consciència de la seva fragilitat i vetllin per la seva salut física i mental, davant els escreixos de jornada laboral ocasionats per la pèssima gestió sanitària en recursos humans.

Així, l’organització facilita als professionals un document perquè notifiquin a les direccions o gerències dels seus centres i, alhora, als departaments de recursos humans corresponents la seva intenció de no fer més hores anuals de treball durant el 2022 que les que són exigibles per llei (2.187 hores com a màxim entre la jornada ordinària i la d’atenció continuada, respectant els descansos mínims diaris i setmanals). 

En l’escrit també consta la renúncia a treballar fora de l’horari de la jornada laboral habitual per fer activitat extraordinària, coneguda com a peonada, atès que aquesta és voluntària.

MC recomana a les persones interessades que emplenin el document al més aviat possible i el presentin abans de finals d’any o durant els primers dies de 2022. Una vegada l’hagin registrat en el seu centre de treball, el sindicat demana que n’enviïn una còpia escanejada o fotografiada a l’adreça de correu electrònic posalimits@metgesdecatalunya.cat, per tal que l’organització pugui monitorar la campanya #PosaLímits.