MC exigeix a Salut solucions específiques per als facultatius: "Si volen, poden fer-ho"

Manifestació de facultatius

La segona jornada de vaga mèdica, convocada aquest dijous per Metges de Catalunya (MC) als centres d’atenció primària (CAP) i hospitals de l’Institut Català de la Salut (ICS) i dels centres concertats del sistema sanitari integral d’utilització pública de Catalunya (SISCAT), ha mantingut el seguiment massiu del dia anterior amb un 70% del personal mèdic secundant l’aturada, segons les dades recollides pel sindicat en més de 60 comitès vaga repartits pel territori.

Uns 8.000 facultatius s’han manifestat des de la plaça Sant Jaume de Barcelona fins arribar al Parlament de Catalunya. Per escenificar l'"abandonament del sistema" i la renúncia dels professionals a continuar treballant en les actuals condicions assistencials, laborals i retributives, els manifestants han llançat les seves bates blanques a la porta del Parlament mentre cridaven consignes contra la sobrecàrrega de treball que pateix el col·lectiu.  
   
En declaracions als mitjans de comunicació, el secretari general de MC, Xavier Lleonart, ha celebrat l’èxit de la convocatòria i ha destacat la mobilització com l’expressió que el personal facultatiu està "emprenyat, cohesionat i reivindicatiu". Així mateix, ha remarcat que les demandes de MC "no són només les d’un grup de metges, sinó que les comparteix tothom". Per aquest motiu, ha afegit, les solucions s’han de trobar amb el sindicat mèdic, "sense diluir-les en altres espais de participació".

Pel que fa a les negociacions amb el Departament de Salut que es reprendran aquest divendres, Lleonart ha considerat que seria "erroni" que, després de l’èxit de les dues jornades de vaga, el punt de partida de la conselleria fos el mateix en què va acabar la darrera reunió. "El col·lectiu necessita solucions específiques i les necessita ja, perquè la crisi de demografia és mèdica. Si vol, el Govern té els instruments i pot fer-ho, la resta són excuses", ha reblat.