MC i la resta de sindicats del SEM exigeixen a Salut que no discrimini la plantilla d’urgències i emergències mèdiques

El Comitè Intercentres del Servei d’Emergències Mèdiques (SEM), integrat pels sindicats Agrupació de Metges i Infermeres de Catalunya (AMIC) –plataforma sindical conjunta de Metges de Catalunya (MC) i Sindicat d’Infermeria–, UGT i CCOO, han exigit a la consellera de Salut, Alba Vergés, que no discrimini els més de 700 professionals que treballen en aquesta empresa pública i apliqui d’“immediat” l’increment retributiu del 2,25% aprovat per a tot el sector públic, sense condicionar aquest augment a la negociació d’un nou conveni col·lectiu.

Els treballadors, que s’han mobilitzat aquest dimarts i dimecres, han criticat que Vergés vinculés les dues qüestions en declaracions fetes a TV3 i li han demanat no ser “els discriminats de la sanitat pública”. Segons han assenyalat, la pujada salarial pactada a principis d’any “s’està aplicant fins ara a tota la Funció Pública sense cap tipus de pacte, però el SEM vol aprofitar la negociació del nou conveni per degradar les nostres condicions de treball, a canvi de l’increment retributiu al qual ja tenen dret tots els treballadors públics”.

“Aquest augment salarial és directament aplicable al SEM –han afegit– i, per tant, ens neguem que sigui utilitzat per l’empresa com a moneda de canvi per modificar els nostres drets laborals”.

El Comitè Intercentres s’ha queixat que la falta de personal –cada dia hi ha unitats descobertes a Barcelona i a altres indrets de Catalunya– i els “alts serveis mínims” fixats en el 85% han dificultat el seguiment de la vaga convocada aquesta setmana. 

D’altra banda, els representants dels treballadors s’han reunit aquests darrers dies amb diferents forces polítiques del Parlament de Catalunya, que aquest mateix dijous ha aprovat per unanimitat el seu suport al personal del SEM.