MC i Salut seguiran negociant dilluns per trobar solucions a la sobrecàrrega assistencial i la retenció del talent mèdic

Reunió Metges de Catalunya i Departament de Salut

Metges de Catalunya (MC) i el Departament de Salut han mantingut aquest divendres la quarta reunió de negociació bilateral arran de la convocatòria de vaga de facultatius que el sindicat va anunciar el passat 28 de novembre. La trobada ha estat la primera després de l'"èxit incontestable" dels dos dies primers dies vaga organitzats per MC, que van mobilitzar prop de 20.000 facultatius en dues manifestacions a Barcelona, i del "seguiment massiu" als centres sanitaris que ha comportat l’ajornament de 2.000 intervencions i l’anul·lació de 5.000 visites programades, segons dades del mateix Departament de Salut.

El secretari general de MC, Xavier Lleonart, ha assegurat que el caràcter de la reunió ha estat de "continuïtat de les negociacions" i ha confirmat la vigència de la propera convocatòria de vaga que tindrà lloc els dies 1, 2 i 3 de febrer.

El responsable sindical ha explicat que un dels punts de treball és la recerca de fórmules que "permetin alleugerir l’esgotament dels facultatius", racionalitzant les agendes i el temps assistencial. Tot i això, ha afegit, "encara no s’ha assolit el nivell de concreció necessari".

Pel que fa a les mesures destinades a retenir el talent mèdic, Lleonart ha assenyalat que s’estan buscant possibilitats "que puguin ser adequades i acceptables per les dues parts”, i ha detallat que les negociacions inclouen “condicions de tota mena" que facin que l’exercici de la medicina al sistema sanitari públic sigui atractiu.

Per trobar el mecanisme que permeti la materialització d’aquestes mesures, a la reunió de dilluns els negociadors de MC estaran assistits i acompanyats pel seu equip de juristes, que "tenen clara la fórmula per aconseguir-ho", segons ha remarcat Lleonart.

MC i la conselleria han acordat reprendre les negociacions el proper dilluns 30 de gener, a les 14.00 hores.