MC insta Salut a promoure la incorporació de millores laborals i retributives en el III Conveni SISCAT

Jordi Cruz

Metges de Catalunya (MC), representat pel seu president, Jordi Cruz, ha assistit aquest dilluns a la reunió semestral del Consell de Salut de Catalunya, celebrada per via telemàtica. La consellera de Salut, Alba Vergés, ha presidit la reunió de l’òrgan que també ha comptat amb la participació del director del Servei Català de la Salut (CatSalut), Adrià Comella, i de la secretària d'Atenció Sanitària i Participació, Carme Bertral. El sindicat mèdic ha demanat als responsables de l’Administració que facilitin que el nou conveni col·lectiu del sistema sanitari integral d’utilització pública de Catalunya (SISCAT), que s’ha de negociar a partir del proper mes de gener, inclogui millores en les condicions laborals i retributives dels professionals, com la percepció íntegra del complement de productivitat variable per objectius (DPO), aprovada pel mateix Govern, que en el conveni vigent es vincula a l’equilibri pressupostari de les empreses sanitàries concertades.

Així mateix, Jordi Cruz ha preguntat quina és la previsió de l’ICS per a l’obertura de negociacions encaminades a assolir el III Acord de la Mesa Sectorial de Negociació de Sanitat sobre les condicions de treball del personal estatutari, transcorreguts 14 anys des de l’aprovació del pacte anterior. Adrià Comella s’ha encarregat de respondre les demandes de MC.

Pel que fa la negociació de les relacions laborals en l’àmbit públic i concertat, ha explicat que el CatSalut instarà les parts socials i empresarials perquè els nous pactes tinguin una vigència de tres anys (2021, 2022 i 2023) i promourà la introducció de millores organitzatives amb l’objectiu de “retenir el talent”.

Respecte al III Conveni SISCAT, el director del CatSalut ha demanat que a partir del gener de 2021 s’obri un procés de negociació, perquè el conveni no derivi en ultraactivitat, i que aquest inclogui la revisió de la DPO del personal sanitari. Aquest dimarts s’ha produït la denúncia del conveni col·lectiu vigent, de manera que al gener s’activarà el procés de constitució de la nova mesa de negociació.

Per la seva part, la secretària de participació ha explicat que entre els objectius del seu àmbit es troba la creació del nou Pla de Salut i dels consells de salut regionals, i l’elaboració del nous plans estratègics del Consell Consultiu de Pacients de Catalunya i del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM).