MC obre el període de reclamació del preu de les hores de guàrdia de l’any 2021

Reclamació guàrdies 2021

Com cada any, Metges de Catalunya (MC) ofereix al personal facultatiu de la xarxa sanitària concertada la reclamació jurídica del preu de les hores de guàrdia realitzades l’any 2021, perquè tingui el mateix valor que les hores ordinàries de treball. El sindicat ha obert el període per a la recollida de documentació que finalitzarà el dia 31 de maig. Tot i la negativa de les patronals a reconèixer aquest dret, els tribunals han sentenciat en reiterades ocasions que la jornada d’atenció continuada no es pot retribuir amb un import inferior a la jornada ordinària.

Els professionals interessats en la presentació de la demanda s’han de posar en contacte amb el servei d’assessoria jurídica de MC a través del correu electrònic lex@metgesdecatalunya.cat, indicant nom, cognoms i centre de treball. Els facultatius que van presentar la reclamació els anys 2019 o 2020 no és necessari que tornin a fer ho, excepte si s’ha produït una modificació de les condicions laborals.

Així mateix, el sindicat avisa que no és possible interposar la demanda en cas que la prestació de serveis es realitzi en entitats en les quals els representants dels treballadors hagin signat un acord o conveni específic sobre el preu de l’hora de guàrdia, o bé que l’acord subscrit no contempli els metges que realitzen jornades parcials i guàrdies.