MC reclama “mesures immediates” per solucionar els problemes actuals del col·lectiu mèdic en el Fòrum de Diàleg Professional

Metges de Catalunya (MC) ha insistit, una vegada més, que “primer s’han d’arreglar els problemes actuals dels professionals sanitaris, si es vol treballar per a la sanitat del futur” i, per aquest motiu, ha reclamat “mesures immediates” per dignificar les condicions laborals del col·lectiu mèdic. Ho ha fet durant la segona reunió del Fòrum de Diàleg Professional, impulsat pel Departament de Salut, que s’ha celebrat aquest dimarts a l’Hospitalet de Llobregat, i en la qual han participat el president i la vicesecretària general del sindicat, Jordi Cruz i Ana Maria Roca, respectivament.

Els dirigents de MC han posat de manifest que, des de la creació d’aquesta cimera professional el setembre de 2018, els facultatius de la sanitat pública i concertada han hagut de sortir al carrer per exigir millores laborals i professionals, amb la convocatòria de tres vagues mèdiques. “Reconeixem l’esforç que estem fent tots plegats per analitzar els reptes del futur, però en paral·lel hauríem de buscar solucions per als problemes del present”, han manifestat.

Amb tot, han expressat de nou la predisposició del sindicat a continuar participant activament en els treballs endegats pel Fòrum de Diàleg Professional, on ja s’han constituït diferents comissions per abordar els 17 reptes consensuats pel centenar de professionals del sector de la salut que participen en aquesta àgora, en representació de col·legis professionals, sindicats, societats científiques, organitzacions sanitàries, universitats, entitats de pacients i del mateix Departament de Salut.

Entre aquests objectius, MC prioritza l’increment de la dotació de professionals, l’establiment d’estratègies per captar i retenir el talent mèdic, la millora de la qualitat de l’ocupació en el sistema sanitari català i la manera com garantir l’equitat territorial. No obstant, l’organització troba a faltar un major impuls a les mesures que col·laborin en la feminització de la sanitat, pel que fa a aspectes d’igualtat i conciliació.

Està previst que, d’aquí a mig any, se celebri una nova sessió del fòrum que haurà de servir per definir les accions a emprendre, a fi de donar resposta a les necessitats professionals del sistema sanitari.