MC reclamarà que les pagues extra dels MIR incloguin les guàrdies

Paga extra MIR

Metges de Catalunya (MC) activa la seva maquinària jurídica per aconseguir més drets per als joves facultatius i facultatives. Emparant-se en una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Madrid (TSJM) que ha reconegut que les pagues extra dels MIR de la comunitat han d'incloure, com a mínim, el sou i el complement de grau de formació, el sindicat mèdic iniciarà una reclamació judicial perquè a tots els residents de Catalunya se’ls incloguin les guàrdies i els complements que integren la seva retribució en les dues pagues extraordinàries anuals.

Amb aquesta demanda, que s’afegeix a la iniciada també per l’organització perquè la nòmina de vacances inclogui el pagament de la mitjana de les guàrdies treballades els mesos anteriors, MC ofereix als MIR la possibilitat de millorar ostensiblement les seves retribucions “per dignificar les condicions laborals i per reconèixer l’ingent esforç del col·lectiu en l’atenció a la pandèmia”. En aquest sentit, el sindicat remarca que la reclamació es podrà efectuar sobre les pagues de juny i desembre de 2020, ja que el període legal dels residents per reclamar de manera retroactiva és d’un any, però que, un cop reconegut el dret, en el càlcul de les futures pagues s’hauran d'incloure tots els complements.

Els MIR interessats en tirar endavant la demanda s’han de posar en contacte amb l’organització a través del correu mir@metgesdecatalunya.cat des d’on s’oferirà tota la informació i es requerirà la documentació necessària per iniciar el procediment.