MC s’apropa a les 50.000 signatures per millorar la sanitat pública i “exigir als responsables polítics que la prioritzin”

Una metgessa i la web de Signa Sanitat

Metges de Catalunya (MC) continua recollint signatures entre la població amb l’objectiu de reclamar la “recuperació i millora” del sistema sanitari públic català. Sota el lema “Dels aplaudiments a les signatures: Implica’t per la sanitat pública!”, la campanya porta dos mesos en marxa i ja ha rebut el suport de prop de 50.000 persones que han firmat el decàleg de peticions del sindicat mèdic a través de la pàgina web signasanitat.cat.

En declaracions a l’agència de notícies EFE –publicades aquest diumenge en un article de La Vanguardia–, el secretari general de MC, Xavier Lleonart, ha assegurat que encara s’esperen “moltes més” signatures per poder presentar-les al president de la Generalitat, Pere Aragonès, i “exigir als responsables polítics que prioritzin la sanitat, que la financin més i millor, i que contractin a més facultatius”. 

Incrementar el pressupost sanitari, posar fi a les retallades, contractar més personal sanitari, millorar les seves condicions laborals i salarials, i dotar l’atenció primària de més recursos i professionals són algunes de les millores que reclama l’organització. “Cal que els ciutadans puguin concertar visites amb els seus metges de capçalera i que els temps d’espera siguin raonables. Ara sembla una carrera d’obstacles”, sosté Lleonart. 

D’altra banda, el sindicat demana al Departament de Salut que tingui en compte la bretxa digital –especialment per a la població més gran– a l’hora de demanar cita, així com “les desigualtats socials en la relació dels pacients amb el sistema”. Per últim, reclama que el pressupost sanitari quedi “blindat” perquè en un futur no hi hagi més retallades.

Així doncs, MC insta a tota la ciutadania a donar el seu suport al sindicat en la lluita per aconseguir una sanitat pública “universal, transparent, gratuïta, equitativa i de qualitat” que sigui “la prioritat de tots els mandataris”, tant els actuals com els que vindran en un futur.