MC signa l’acord que incrementa el salari dels MIR al SISCAT però rebutja les “constants limitacions” de les patronals en la negociació

Vaga de metges i metgesses del SISCAT

Metges de Catalunya (MC) i la resta de sindicats amb representació a la mesa negociadora de la sanitat concertada han signat aquest dimecres un acord amb les patronals del sector per augmentar el salari base dels professionals mèdics en formació. Aquest busca regularitzar el punt que fa referència a la retribució mínima garantida dels MIR en l’acord parcial que es va signar el passat 9 de març. D’aquesta manera, es procedirà a aplicar un increment retributiu del 0,9% per als metges i metgesses en formació a partir de l’1 de gener de 2021 i del 2% a partir de l’1 de gener de 2022.

Tot i que l’organització celebra la millora econòmica per als residents, recorda que aquesta està vinculada al segon conveni col·lectiu que encara continua vigent. Per tant, “no suposa cap pas endavant” en les negociacions obertes des de fa més d’un any, així com tampoc condiciona ni afecta a les reivindicacions plantejades per MC per intentar assolir el tercer conveni col·lectiu del Sistema Sanitari Integral d’Utilització Pública (SISCAT) abans que finalitzi el 2022.

D’altra banda, el segon tema tractat en la divuitena reunió de la mesa negociadora celebrada aquest dimecres ha estat la incapacitat temporal (IT) del personal facultatiu. Les patronals de la sanitat concertada pretenen separar-ne les retribucions fixes i les periòdiques, així com limitar el cobrament de la totalitat del complement dels metges jubilats en situació d’IT als 18 mesos, mesures que el sindicat no recolzarà ni acceptarà “de cap manera”. 

MC lluita per assolir unes bones condicions laborals i retributives per a tots els professionals mèdics. Per això, en aquesta qüestió, defensa que els conceptes variables –que fan referència a l’atenció continuada i les DPO, entre d’altres– també es cobrin durant el temps que el facultatiu o facultativa estigui en situació d’IT.

En aquest sentit, l’organització manté el seu rebuig a les “constants limitacions” per part de les patronals de la sanitat concertada, doncs “en cap ocasió aporten bones propostes” sinó que busquen continuar retallant drets laborals en el nou conveni col·lectiu de treball.