Metges de Catalunya commina Salut a accelerar els resultats de la taula mèdica

Reunió de la direcció de MC i Salut durant la vaga de gener de 2023

Metges de Catalunya (MC) i els representants del Departament de Salut i el Consell de Col·legis de Metges de Catalunya (CCMC) s’han trobat aquest dijous en una nova reunió de la taula mèdica, creada com a resposta a la vaga de facultatius del gener passat. A l’inici de la trobada, el sindicat ha pres la paraula per traslladar a la conselleria les seves "reflexions" sobre el desenvolupament i la utilitat que ha tingut fins ara la taula, una eina que "és una oportunitat per desllorigar moltes coses" i en la qual "hi creiem de debò". No obstant això, ha lamentat que els resultats obtinguts de la negociació fins aquests moments són "més que discrets" i els ha comparat amb algunes mesures aprovades i aplicades per altres comunitats autònomes que han millorat les condicions de treball del col·lectiu mèdic "sense necessitat de cap taula mèdica i, sovint, sense ni tan sols haver de fer una vaga".

En aquest sentit, MC ha remarcat la seva voluntat de "treballar, negociar i arribar a acords" perquè "és el que dona sentit a aquesta taula i el motiu pel qual vam oferir una treva, posant en pausa les mobilitzacions". Perquè l’espai de negociació directa entre l’Administració i els representants dels metges i metgesses sigui útil "ha d’haver-hi algú que vulgui i sàpiga fer-lo servir", ha reflexionat l’organització. Per aquest motiu, ha demanat que hi hagi "voluntat, valentia i capacitat" per part de tots els integrants de la taula mèdica. Per la seva part, els representants del CCMC han manifestat que comparteixen la majoria de les observacions del sindicat i també han reclamat que les reunions es tradueixin en resultats.

Cronòmetre en marxa
La valoració d’aquests resultats serà el que determinarà la utilitat de la taula i una possible represa de les protestes i mobilitzacions per part de MC. Aquest ha estat l’avís de l’organització, que ha reactivat el seu "cronòmetre" amb un compte enrere, a l’espera d'"acords fefaents" que justifiquin l’aposta per aquest espai de negociació.