Metges de Catalunya dóna suport a les mobilitzacions del 10 de novembre en l’atenció primària

Metges de Catalunya (MC) dóna suport a la jornada de protesta que s’ha convocat el 10 de novembre a tots els centres d’atenció primària (CAP) de l’Estat per exigir una millora de les condicions de treball dels facultatius. A Catalunya, es faran dues aturades simbòliques de 10 minuts (a les 10.00 h i a les 17.00 h) a l’entrada dels CAP.

Amb aquestes mobilitzacions, els metges demanen mesures reals de millora que converteixin l’atenció primària en el veritable eix del sistema sanitari. Per a això, reclamen més temps assistencial per visita, una adequació de les plantilles al fort augment de la demanda sanitària, una reducció de les tasques burocràtiques en les consultes i un increment de la capacitat resolutiva i del control sobre el seu treball.

MC va ser la primera organització sindical catalana en iniciar una campanya de sensibilització l’any 2000, per defensar la dignificació de les condicions laborals dels metges d’atenció primària. Els lemes d’aquella protesta eren “Volem tenir temps per escoltar-te” i “Visites de cinc minuts: metges i malalts fotuts”.