Metges de Catalunya organitza la jornada ‘Reforma horària i salut’

Jornada Reforma horària i salut

Metges de Catalunya (MC) i la Iniciativa per a la Reforma Horària organitzen el proper 13 de juny una jornada al voltant dels efectes sobre la salut dels horaris vitals i laborals dels catalans i catalanes. L’acte forma part del programa d’activitats de la Setmana dels Horaris 2018 (11-15 de juny) que per cinquè any consecutiu posarà de rellevància la necessitat de transformar l’organització del nostre temps per guanyar qualitat de vida. El sindicat mèdic vol emfatitzar la relació existent entre els hàbits horaris i l’estat de salut per sensibilitzar la societat dels beneficis de la reforma horària per al benestar físic i emocional de les persones.

 

La jornada, què tindrà lloc al Casal del Metge de Barcelona (Via Laietana, 31), es dividirà en dues meses. La primera, ‘Horaris, organisme i salut’, analitzarà qüestions com els ritmes circadiaris, el descans, el son, l’activitat física i l’alimentació. La segona, ‘Jornada laboral i salut’, se centrarà en l’organització temporal del treball com a determinant de salut i el seu vincle amb diferents patologies per fer palès que les empreses, entitats i institucions han de ser el motor del canvi horari per construir una societat de progrés, més cívica, cohesionada i participativa.

 

Com a organitzadors de l’acte, MC i la Iniciativa per a la Reforma Horària compten amb la col·laboració de l’Agència de Salut Pública de Catalunya, el Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya i la Societat Catalana de Salut Laboral. Representants d’aquestes institucions, juntament amb altres experts i professionals, formaran part de les dues meses de debat de la jornada que comptarà amb l’assistència d’autoritats polítiques i sanitàries del país.

 

Pacte per a la Reforma Horària
MC és una de les entitats redactores i signants del Pacte per a la Reforma Horària que estableix com a objectiu per a l’any 2025 recuperar les dues hores de desfasament horari que hi ha a Catalunya amb relació a la resta del món, impulsar una nova cultura del temps a les organitzacions a favor de models més eficients i més flexibles per atendre les noves necessitats socials i consolidar el factor temps com a nova mesura de llibertat, equitat i benestar.Jornada ‘Reforma horària i salut’
 

  • Quan: Dimecres 13 de juny, de 10h a 13h

  •  On: Casal del Metge

  • Inscripció: Acte gratuït obert a tot el públic (aforament limitat, es prega confirmar l’assistència a info@metgesdecatalunya.cat)

  • Programa