Metges de Catalunya reitera que l’APD interí ha de poder consolidar la seva plaça “de manera no traumàtica”

Metges de Catalunya (MC) ha traslladat al Departament de Salut la necessitat urgent de resoldre la interinitat del facultatiu d’Assistència Pública Domiciliària (APD) “de manera no traumàtica”, abans que el Govern aprovi la modificació de la Llei de protecció de la salut.

En aquest sentit, el secretari de la Divisió de Funcionaris del sindicat, Màrius Biscarri, s’ha reunit amb el nou director de Serveis de la Secretaria General de Salut, Carles Àries, per reclamar a l’Administració que convoqui immediatament el concurs oposició específic per a l’APD interí, tal com preveu la llei i com s’ha fet en altres comunitats autònomes.

El Departament de Salut s’hi nega i espera que el Parlament de Catalunya aprovi, durant el primer trimestre de 2007, els canvis legislatius necessaris (supressió de la disposició transitòria 8a de la Llei de protecció de la salut) per eludir aquesta convocatòria excepcional.

Una vegada s’hagi modificat la llei, Salut té previst integrar els APD a l’Institut Català de la Salut (ICS) com a interins estatutaris, de manera que només podran consolidar la seva plaça a través de les convocatòries habituals obertes a tot el personal facultatiu estatutari de l’ICS.

El sindicat ha advertit a Salut que no acceptarà cap imposició que no garanteixi i consolidi el lloc de treball de l’APD interí i que, si convé, portarà el cas als tribunals. Representants d’MC han iniciat aquest mes un seguit de reunions informatives amb el col·lectiu afectat per aconseguir unitat d’acció.