Metges de Catalunya se suma a la manifestació del 14 de gener a Terrassa per defensar la sanitat pública

Roda de premsa sobre la manifestació a Terrassa del 14 de gener

Metges de Catalunya (MC) s’ha adherit a la manifestació que tindrà lloc el proper dissabte 14 de gener a Terrassa per denunciar la “situació d’emergència sanitària” que pateix la ciutat. El sindicat, juntament amb una setantena d’associacions veïnals i altres organitzacions, encoratja a la ciutadania a dir “prou”, a defensar el sistema públic de salut, a reclamar el dret a una atenció digna i de qualitat, i a posar fi a la precarietat del tots els professionals.

Així s’expressa en el manifest presentat en la roda de premsa celebrada el passat dilluns 9 de gener per a donar a conèixer les reivindicacions de la Comissió d’Entitats, que exigeix a l’Administració compromisos i solucions de forma urgent i immediata. “El deteriorament de la sanitat pública va carrer avall i sense frens”, sosté el secretari general de MC, Xavier Lleonart, que alhora lamenta que “les administracions no fan el necessari per a revertir tota aquesta situació”.

Els organitzadors denuncien que el personal sanitari de Terrassa es troba “desbordat, treballant amb pocs recursos i amb unes condicions laborals precàries”. Per això, han presentat un ampli llistat de peticions que busquen millorar l’atenció primària, les urgències, les condicions laborals dels professionals i la gestió del sistema. 

Entre les diferents reclamacions, demanen que es contracti el personal suficient perquè la població pugui ser visitada pel seu metge o metgessa de capçalera en menys de 48 hores, que es destinin més recursos a les unitats de salut mental, i poder disposar de serveis de pediatria i d’odontologia a tots els Centres d’Atenció Primària del municipi. Així mateix, defensen la necessitat d’un CUAP amb personal propi i un servei de 24 hores que atengui els pacients tots els dies de l’any per “ajudar a descongestionar el col·lapse de les urgències i facilitar l’accés al sistema sanitari”.

D’altra banda, reclamen que es destini el 25% del pressupost del Departament de Salut a l’atenció primària, així com una “millora substancial” de les condicions laborals i retributives dels professionals sanitaris, limitant les seves agendes perquè puguin oferir una atenció de qualitat i segura.

En aquest sentit, el sindicat mèdic sortirà als carrers de Terrassa aquest dissabte per a fer unió amb la resta d’entitats i defensar plegats una sanitat pública de qualitat a la ciutat. La manifestació sortirà a les 11 del matí de la plaça de l’Estació del Nord, passant per davant de la seu de Mútua Terrassa fins arribar a l’ajuntament.