Metges de Catalunya trasllada a Salut propostes de producció local de material de protecció

Producció local d'EPIs

Metges de Catalunya (MC) ha fet arribar a responsables del Servei Català de la Salut (CatSalut) i de l’Institut Català de la Salut (ICS) els oferiments que ha rebut d’empreses catalanes del sector tèxtil i de la moda per a la producció local de materials de protecció, amb l’objectiu de proveir dels mateixos als centres sanitaris del país. El sindicat mèdic ha posat en coneixement de l’Administració aquestes propostes, tant de fabricació com d’importació de materials, del teixit empresarial autòcton que ofereix la seva preparació i coneixement per donar suport als serveis públics en l’actual situació d’emergència sanitària pel coronavirus SARS-CoV-2.

Per a l’organització, “tota ajuda és benvinguda i ha de ser tinguda en consideració”, especialment quan la carestia d’equips de protecció individual (EPI) s’està mostrant com un dels principals obstacles a l’hora de frenar els contagis entre els professionals sanitaris i també entre la comunitat. “Demanem a Salut que es posin en contacte amb celeritat amb aquestes empreses i valorin les possibilitats de subministrament, tenint sempre en compte que tots els materials han de complir les normatives i homologacions sanitàries per garantir la seva eficàcia, per donar resposta el més aviat possible a les necessitats de protecció”, remarca MC.
 
Des del CatSalut i l’ICS s’han mostrat receptius i han respost al sindicat que analitzaran les propostes plantejades des de l’àmbit productiu del mateix territori català. “L’anàlisi d’aquestes o altres propostes similars s’ha de realitzar de manera àgil per possibilitar la provisió dels mitjans de protecció que són determinants per disminuir les xifres alarmants de contagis de professionals sanitaris”, assevera l’organització.