Rosa Maria Gràcia i Irene Bermell, noves responsables del Sector Hospitals ICS de MC

L’Assemblea general extraordinària d’afiliats del Sector Hospitals ICS de Metges de Catalunya (MC) ha elegit aquest dimarts Rosa Maria Gràcia (intensivista de l’Hospital Vall d’Hebron) i Irene Bermell (anestesiòloga de l’Hospital de Bellvitge) com a presidenta i secretària, respectivament, d’aquesta divisió sindical, després que la jubilació recent de la fins ara presidenta Teresa Fuentelsaz hagi obligat a reestructurar la direcció. 

Gràcia (en la fotografia, a l’esquerra) i Bermell agafen les regnes del sector d’hospitals públics fins a la celebració de les noves eleccions l’any 2020, que coincidiran amb el cinquè Congrés sindical. Com a objectius principals, es fixen continuar treballant per l’estabilització i la consolidació de la plantilla mèdica temporal, lluitar per revertir els efectes de les retallades en els professionals i defensar unes condicions laborals i retributives dignes que “no desmereixin la professionalitat i la implicació amb què exerceixen els metges i les metgesses”.

Així mateix, el nou tàndem vol esforçar-se per incorporar la perspectiva de gènere en les estructures dels centres i intensificar les accions per avançar en la igualtat d’oportunitats: “Hem de trencar els sostres de vidre que, actualment, impedeixen a les dones assolir llocs de responsabilitat, a més d’exigir mesures que facilitin la conciliació de la vida laboral i personal de tot el col·lectiu mèdic”, assenyalen.

Primària ICS
El proper 27 de setembre serà el torn per als afiliats al Sector Primària ICS del sindicat que hauran d’elegir el nou president d’aquest òrgan, arran també de la jubilació del seu responsable Andreu Martín. El període per presentar candidatures a la Presidència d’aquest sector finalitza el divendres 7 de setembre.