Els facultatius d’atenció primària donen llum verda a MC per iniciar mobilitzacions

Prop d’un centenar de facultatius d’atenció primària d’arreu del territori s’han aplegat aquest dissabte a la seu de Metges de Catalunya (MC) per participar en una reunió informativa organitzada pel sindicat, amb l’objectiu d’analitzar la ferida oberta per la precària situació assistencial i laboral que pateix el col·lectiu del primer nivell assistencial. La conclusió ha estat diàfana: la mobilització és l’única resposta a l’immobilisme de l’Institut Català de la Salut (ICS) davant les demandes de millora dels professionals.

I així ho han explicitat els facultatius al sindicat que ja treballa en un front únic de reivindicacions que serveixi per millorar l’atenció sanitària als pacients i dignificar les condicions laborals dels metges de família, pediatres, odontòlegs i ginecòlegs dels equips d’atenció primària (EAP) de l’ICS.

Durant la trobada, s’han esbossat dos grans blocs de demandes: les que fan referència a les càrregues de treball i la qualitat assistencial, i les relacionades amb la recuperació de les condicions laborals i retributives prèvies a les retallades sanitàries, tot sota la premissa d’exigir un increment notable de la dotació pressupostària destinada a l’atenció primària. 

Els participants han coincidit en assenyalar que l’estat de salut de la primària és “alarmant” i que calen mesures immediates per frenar la seva “precarització progressiva”.