MC a la número 1 del MIR de Catalunya: "Necessitem que sigueu combatius"

dijous, 18 maig, 2023
Xavier Lleonart i Àlex Mayer, reunits amb Inés Martínez

Metges de Catalunya (MC) ha rebut aquest dimecres a la catalana que ha obtingut la millor nota entre els 11.577 aspirants que s’han presentat a la darrera convocatòria de l'examen MIR. Inés Martínez, graduada en Medicina per la Universitat de Barcelona (UB), ha quedat en primera posició a Catalunya –tercera al conjunt de l’Estat– amb 115,2095 punts. El sindicat li ha felicitat pel seu “extraordinari resultat” i ha remarcat que les noves generacions, amb nous valors i una cultura laboral "més moderna", són l’“esperança de futur” de la professió mèdica. Per la seva part, Martínez ha explicat que, tots i els dubtes inicials que tenia, ha acabat escollint l’especialitat de Cardiologia a l’Hospital Clínic. "M’agrada molt perquè és una especialitat 100% mèdica. Crec que és molt resolutiva i pots ajudar molt a la gent", ha afirmat.

El president i el secretari general de MC, Jordi Cruz i Xavier Lleonart, així com el vicesecretari general de l’organització, David Arribas, li han presentat els serveis que el sindicat ofereix als MIR, destacant que, encara que el més important de l’etapa que ara comencen és la formació i la pràctica assistencial, "no s’han de permetre abusos laborals, tenint en compte que les condicions de treball dels residents ja són, per elles mateixes, precàries". Per aquest motiu, "necessitem que els residents també sigueu combatius".

Per la seva part, el secretari MIR de MC, Àlex Mayer, ha detallat els guanys aconseguits per l’organització gràcies a la mobilització del col·lectiu. En aquest sentit, ha recordat l’històric acord de sortida de vaga de l’octubre de 2020 i, més recentment, l’increment del 25% del preu de l’hora de guàrdia dels MIR dels centres sanitaris concertats pactat a la taula mèdics. Mayer ha aconsellat a tot els residents que s’afiliïn perquè "es important tenir algú que et defensi i t’informi dels límits que has de posar".

Inés Martínez, a catalana amb la millor nota del MIR

Preguntada pel sindicat sobre com veu el futur de la sanitat pública, Martínez ha respost que “complicat”. Segons la catalana amb la millor nota del MIR, hi ha una fuga de metges "molt evident" i ha assegurat que és una pena perquè "aquí se’ns forma molt bé i, al final, ens mereixem poder quedar-nos a casa i retornar la inversió en formació que ens han donat". Amb tot, ha assegurat que té esperança en què "gràcies a entitats com vosaltres vagin millorant les condicions i ens puguem quedar".

Afiliació i pòlissa de responsabilitat civil gratuïta
Com a reconeixement al resultat obtingut a l’examen MIR, de manera excepcional MC ha ofert a Inés Martínez l’afiliació gratuïta al sindicat durant tota la seva residència. A més, també ha posat a la seva disposició la pòlissa de responsabilitat civil que l’organització ofereix sense cost a tots els residents.