MC acusa les patronals de "mala fe negociadora" i denúncia la voluntat de "perpetuar la discriminació del personal facultatiu"

Reunió conveni SISCAT

Metges de Catalunya (MC) es mostra contrariat pel desenvolupament de la negociació del III Conveni Col·lectiu de Treball del Sistema Sanitari Integral d’Utilització Pública de Catalunya (SISCAT) després que en la reunió de la mesa celebrada aquest dimecres els representants de les patronals sanitàries hagin demostrat un “nul interès” pel progrés de les negociacions i una "voluntat manifesta de perpetuar la discriminació del personal facultatiu, negant la regulació de les seves jornades i descansos".

El sindicat considera que les patronals no actuen amb "bona fe negociadora" i el seu únic objectiu és dilatar el debat amb qüestions instrumentals i de metodologia per assolir un acord de mínims amb els sindicats de classe que "una vegada més, arraconarà les reivindicacions dels facultatius".

En aquest sentit, la part empresarial ja ha manifestat la seva negativa a igualar la jornada de tots els grups professionals -actualment els facultatius treballen 1.688 hores anuals front les 1.620 hores de la resta de grups- i a regular els descansos dels treballadors assistencials. "Per ara, la reclamació respecte a la regulació de la jornada i els descansos és unànime en la part social, però veurem si segueix sent-ho quan s’acosti la data de caducitat del conveni", afirmen els representats de MC. 

DPO com en l’ICS
Com va demanar uns dies enrere, MC ha instat les patronals a que el complement variable per objectius (DPO) del personal per a l’any 2021 es vinculi íntegrament a la gestió de la COVID, tal com ha decidit la gerència de l’Institut Català de la Salut (ICS).

La petició del sindicat mèdic ha estat recollida pels representants empresarials que s’han compromès a donar una resposta en la propera reunió, mentre que la resta d’organitzacions no han entrat en la qüestió.