MC clama perquè l’agenda política “no paralitzi” la implantació dels acords signats per millorar la sanitat catalana

El president i el secretari general de Metges de Catalunya (MC), Jordi Cruz i Josep Maria Puig, respectivament, han reclamat aquest dimarts al Govern que l’actual situació política a Catalunya “no paralitzi el desenvolupament i l’aplicació dels acords signats recentment a la sanitat pública i concertada, per millorar les condicions assistencials i laborals del personal facultatiu”. Ho han fet durant l’Assemblea General de Compromissaris –òrgan de control de la gestió sindical entre congressos– que l’organització ha celebrat, a Barcelona, de manera ordinària.

Els dirigents sindicals han fet balanç de 2018, recalcant l’ampli suport que han tingut les convocatòries de vaga, tant per part dels professionals com dels usuaris de la sanitat, així com també el seu gran ressò mediàtic. “Som conscients que el procés d’implantació dels acords és feixuc, però no acceptarem que la inacció política obstrueixi la planificació sanitària a mig i llarg termini”, han afirmat. 

També han subratllat que l’alta representativitat de MC en les juntes de personal i comitès d’empresa, amb un total de 312 delegats i delegades sindicals, “demostra la força creixent de l’organització”. Aquest auge també s’evidencia en els gairebé 9.000 afiliats que té actualment l’organització, que ha vist com, en els darrers cinc anys, ha incrementat un 8% la seva afiliació, segons les dades presentades en l’assemblea.

Entre els objectius de 2019, Cruz i Puig han destacat la celebració del centenari del sindicat que comptarà amb un gran acte central al Palau de la Musica Catalana, la finalització de la reforma dels Estatuts interns i el monitoratge de l’aplicació dels acords de sortida de vaga.

Els compromissaris han aprovat els comptes de l’exercici de 2018 i el pressupost per al 2019 que segueix la mateixa política que la partida anterior.