MC es mobilitza contra el deteriorament de les condicions laborals de la plantilla de la Fundació Puigvert

Metges de Catalunya (MC), conjuntament amb els sindicats CGT i UGT del comitè d’empresa de la Fundació Puigvert de Barcelona, ha convocat per als propers dies 20, 21, 27 i 28 de juny, a les 13.00 hores, una concentració davant del centre per protestar pel deteriorament de les condicions laborals de la plantilla sanitària i reclamar l’abonament de la retribució variable per objectius (DPO) de 2021.

Sota el  lema “#Fartes”, el personal reclama posar límits a la sobrecàrrega de treball i tensió assistencial que pateix, sobretot a causa de la falta d’efectius que està revertint en la seva salut física i mental. “Ens sentim desprotegides i esgotades, gens reconegudes i estem tipes que ens demanin més temps quan nosaltres no en tenim. Cada dia patim l’estrès de no saber si serem prou professionals per atendre com cal els nostres pacients”, assenyalen els treballadors i les treballadores.

“Qui cuida les que cuiden?” es pregunten retòricament. “No som personal de segona. Donem una atenció excel·lent i no se’ns reconeix” es queixen, davant la impassibilitat de la direcció del centre que no tan sols es fa la desentesa, sinó que, a més, “actua de manera autoritària, amb amenaces, falta de respecte, missatges de por i, en ocasions, exercint maltractament psicològic”. 

L’escassetat de professionals, sobretot en els serveis de diàlisi, anestesiologia, radiologia i infermeria, i la improvisació a l’hora de planificar les cobertures són també altres motius de protesta del personal que, al mateix temps, exigeix l’abonament de la DPO de 2021 –ho hauria d’haver fet el març passat–, “que no és més que el reconeixement a la nostra feina, així com del nostre compromís”.

Per a MC, la situació que es viu a la Fundació Puigvert, i que es repeteix en molts altres centres del territori, és una mostra més del “deteriorament extrem” de la sanitat catalana, després de més d’una dècada de retallades i de l’impacte colossal de la pandèmia de COVID-19. Amb l’objectiu de revertir aquest naufragi, el sindicat té oberta una campanya de recollida de signatures entre la població per reclamar al Govern més finançament i personal per a la sanitat pública. De moment, ja ha recollit gairebé 40.000 adhesions en només 10 dies.