MC, indignat per un nou endarreriment en la baremació dels currículums de la borsa de treball de l'ICS

Metges de Catalunya (MC) mostra la seva indignació per l’endarreriment en la baremació dels currículums registrats en l’aplicació informàtica "Sistema de Gestió de Recursos Humans" de l'Institut Català de la Salut (ICS) que s’havia de produir aquest dijous 3 de juny. El sindicat recorda que la darrera valoració per determinar la posició dels professionals a la borsa de treball de l’entitat pública no és vàlida i que l’anterior data de setembre de 2019, tot i que el pacte de la Mesa Sectorial de Negociació de Sanitat d’aquell mateix any va fixar l’actualització semestral de la borsa.

L’ICS ha convocat una reunió amb les organitzacions sindicals el proper dimarts 8 de juny per explicar la situació. Amb tot, MC adverteix que no acceptarà una nova dilatació del procés d’avaluació dels mèrits curriculars, ja que són molts els facultatius que poden veure penalitzat el seu accés a un lloc de treball -especialment ara que s’iniciaran les contractacions de la temporada d’estiu- per una posició a la borsa que no es correspon amb el seu grau d’experiència i formació.

En aquest sentit, l’organització afegeix que els problemes amb el nou mètode de baremació, vinculats amb les incidències tècniques del sistema INGESTA de registre de documents, "no es corresponen amb una empresa de l’alçada de l’ICS", més encara en un context de pandèmia en què la gestió dels recursos humans ha de ser obligatòriament "àgil, rigorosa i efectiva".