MC presenta 900 candidats a les eleccions sindicals de l’ICS per seguir reclamant dignitat professional i millores laborals per als facultatius

Eleccions Sindicals ICS 2019

Metges de Catalunya (MC) concorre a les eleccions sindicals de l’Institut Català de la Salut (ICS) dels propers dies 26 i 27 de març amb 900 candidates i candidats distribuïts en 17 llistes electorals, corresponents a les nou gerències territorials d’atenció primària i els vuit hospitals de l’empresa pública. El sindicat mèdic aspira a revalidar la victòria en els comicis i a esdevenir l’organització majoritària de la sanitat pública per tercera vegada consecutiva. La millora de les condicions assistencials, laborals i retributives de totes les facultatives i facultatius, i la lluita per la dignitat en l’exercici professional, seran els principals objectius de les delegades i delegats de MC en els àmbits de representació de l’ICS durant els propers quatre anys.

Tota la informació sobre el procés d’elecció dels representants dels treballadors de l’ICS (calendari, horaris, permisos...), i les propostes de MC, es recullen en el web especial sobre els comicis que ha creat el sindicat. 

Atenció Primària
‘Dignitat! Que no decideixin per tu’ és l’eslògan electoral de MC per a l’àmbit de l’atenció primària. Després de l’exitosa vaga de finals de novembre de 2018, l’organització exclama que la lluita continua. Així, entre altres reivindicacions, assenyala el control del compliment dels acords signats amb l’ICS, l’establiment d’un nou model retributiu que acosti els sous de les facultatives i facultatius a la mitjana europea i la reclamació del 25% del pressupost de Salut destinat a l’atenció primària com a objectius estratègics del sector. 


Hospitals
Els facultatius d’àmbit hospitalari de l’ICS trobaran ‘Veu, Força i Futur’ en MC. El sindicat repassa els èxits assolits des de l’any 2015, com el compromís de contractació interina a partir dels sis mesos de prestació de serveis amb un contracte eventual o la recuperació del cobrament del complement per objectius (DPO). Així mateix, l’organització assegura que aprofitarà la seva força per reclamar el complement de jornada completa per a totes les facultatives i facultatius, l’equiparació de la jornada anual dels professionals mèdics -mateix horari i mateix salari-  i la no discriminació laboral de les metgesses, entre altres reivindicacions.