Tres taules rodones, música i un repàs per la història de Metges de Catalunya per commemorar el centenari del sindicat

Sindicat Metges de Catalunya

Després de diversos ajornaments a causa de la pandèmia de la COVID-19, Metges de Catalunya (MC) celebra finalment el centenari de la seva fundació aquest dijous, 25 de maig, a les 17 hores amb un gran acte commemoratiu al Palau de la Música Catalana de Barcelona.

Al magne escenari del Palau Música, davant la presència de mig miler de metges i metgesses afiliats, i de les principals autoritats sanitàries del país, MC farà un repàs per la història del sindicat mèdic, el primer d’Europa, que en els seus 100 anys de vida ha sobreviscut a dues dictadures i tres clausures per raons polítiques. No obstant això, l’entitat mai s’ha donat per vençuda i sempre ha sabut refer-se per continuar endavant.  

Després de la benvinguda del president de MC, Jordi Cruz, l’escenari acollirà tres taules rodones per dialogar sobre l’evolució de la professió mèdica i del sistema públic de salut, reflexionar sobre el paper del sindicalisme, i analitzar el futur de l’organització. A més, l’acte comptarà amb l’actuació musical de la coral Gospel Vallès.

Amb aquest esdeveniment, MC vol celebrar de forma especial que, des de fa més d’un segle, el col·lectiu mèdic català disposa d’una organització al seu servei, disposada a defensar-lo, protegir-lo i lluitar fins al final per obtenir unes condicions professionals, laborals i retributives òptimes i justes per a tot el personal facultatiu del territori.