Bartolozzi: “L’acord de sortida de vaga a l’atenció primària de l’ICS s’ha de consolidar sense fissures i a tot el territori”

La recentment nomenada secretària del Sector Primària ICS de Metges de Catalunya (MC), Elena Bartolozzi, ha assegurat aquest dimecres que el sindicat continuarà pressionant l’Administració, perquè compleixi “al 100%” l’acord de sortida de vaga signat a finals de novembre de 2018, per millorar la qualitat assistencial i les condicions de treball dels més de 5.700 facultatius de l’’atenció primària de l’Institut Català de la Salut (ICS). “L’única línia possible a seguir és consolidar l’acord sense fissures i a tot el territori. No hi ha una altra possibilitat”, ha afirmat en una entrevista a ConSalud.

Per superar les traves que estan posant algunes direccions del primer nivell assistencial en contra del desplegament de les mesures acordades, MC manté, des de fa setmanes, reunions periòdiques amb les gerències territorials de l’ICS díscoles. “No pot ser que un equip decideixi si aplica o no l’acord o aplica uns punts sí i altres no. Això és inconcebible en la mateixa empresa (...). L’acord no és opcional, és d’obligat compliment”, ha asseverat Bartolozzi, que considera que sis mesos és un temps raonable per exigir les millores pactades.

“Crec que hem esperat més del prudent i farem el que sigui necessari perquè es compleixi l’acord”, ha dit. No obstant això, espera que no faci falta convocar noves mobilitzacions. “Davant l’incompliment, una opció molt lícita i possible seria interposar una denúncia davant la Inspecció de Treball”.

MC va publicar fa 10 dies una carta oberta per denunciar les dificultats en la implantació de l’acord i advertir l’ICS que el col·lectiu mèdic no es quedarà de braços creuats, “perquè el que es va pactar no és només un dret per als professionals, sinó també una necessitat per poder garantir la qualitat de l’assistència i la seguretat dels pacients”.