El sindicat amb més força de la sanitat pública

La jornada electoral celebrada els dies 24 i 25 de març de 2015, en què el personal estatutari i, per primer vegada a la història, el personal laboral de l’Institut Català de la Salut (ICS) han escollit els seus representants a l’empresa pública, s’ha saldat amb 125 delegats per a Metges de Catalunya (MC), que poden esdevenir alguns més quan finalitzin les eleccions pendents del personal laboral que alguns centres o territoris han fixat per al proper mes d’abril.

El sindicat mèdic obté el millor resultat electoral de la seva història i aconsegueix el major nombre de representants que una organització ha tingut mai en la sanitat pública catalana. Dels 125 delegats, 80 corresponen a les juntes de personal estatutari i 45 als comitès d’empresa del personal laboral.

Malgrat que des de l’any 2011 les retallades han reduït la plantilla de l’ICS en més de 1.000 metges, malgrat la inexplicable hostilitat de l’empresa vers el col·lectiu mèdic –fins a l’extrem de negar el dret a escollir els seus representants als facultatius d’APD-, malgrat el reincident obstruccionisme d’alguns comandaments que s’han negat a adaptar les agendes assistencials per facilitat l’exercici del vot... malgrat tots els obstacles, MC ha tornat a guanyar les eleccions als òrgans de representació del personal estatutari de l’Institut Català de la Salut (ICS).

Aquests excel·lents resultats tornen a situar a MC com a primera força sindical de la sanitat pública, un mèrit inqüestionable tenint en compte que la plantilla mèdica només representa el 25% del total del cens electoral.

Un cop més s’ha tornat a demostrar la confiança dels facultatius en la seva organització de referència. Així, el vot mèdic es manté en nivells gairebé idèntics en les dues darreres eleccions. El 2015, MC ha obtingut 80 delegats de 393 possibles (20,35%), mentre que el 2011 el sindicat va obtenir 82 delegats de 397 possibles (20,65%).

Pel que fa als comicis del personal laboral de l’ICS, constituït principalment per facultatius en formació (MIR, FIR, BIR, PIR, etc.), la victòria de MC encara ha estat més inapel·lable. De moment, el sindicat ha obtingut 45 representants dels 47 que s’han escollit en les circumscripcions on ja s’han fet els comicis (hospitals de Bellvitge, Doctor Josep Trueta, Germans Trias i Pujol i Viladecans, i àmbits d’atenció primària de Terres de l’Ebre, Girona i Metropolitana Nord), només dos delegats han anat a parar a una altra força sindical.

Es tracta d’una gran victòria per a MC però sobretot per al col·lectiu de residents que per primera vegada podran negociar les seves condicions laborals amb l’empresa per mitjà dels seus propis representants.

MC es felicita per aquests magnífics resultats i agraeix el suport majoritari dels metges en aquestes eleccions. El sindicat també vol agrair l’esforç efectuat pels càrrecs electes, els delegats, els interventors, els afiliats i el personal de l’organització que ha fet possible la victòria.