(R)evolució

5è Congrés MC

“Implicació i Transparència", la candidatura guanyadora de les eleccions a la direcció de Metges de Catalunya (MC) celebrades el passat 13 de gener en el marc del 5è Congrés del sindicat mèdic, va rebre la confiança de les dues terceres parts dels afiliats que, tot i les restriccions imposades per la pandèmia, van participar en els comicis. 887 membres de l’organització van anar a votar, el que suposa la participació més alta registrada des de la refundació del sindicat l’any 2002, i el suport més ampli que hagi rebut mai un equip directiu de MC.

Amb tot, la participació, en termes globals, és minsa i caldrà solucionar-ho a curt termini. De ben segur que hauria estat més elevada si hagués fructificat l’opció del vot electrònic, el sistema que, sens dubte, s’acabarà implantant en la majoria d’institucions democràtiques.

La nova direcció sindical creu fermament que el futur de MC passa per un profund procés de modernització de les seves estructures. S’han de posar les eines del segle XXI -del qual ja han transcorregut dues dècades- a l’abast dels delegats i afiliats per projectar el sindicat a les noves generacions de facultatius. Reunions telemàtiques; signatures digitals; tràmits via app; votacions electròniques i altres requeriments del sindicalisme contemporani que han de ser possibles a la nostra organització reformant i adaptant els Estatuts i reglaments interns. Aquestes eines i recursos han de servir també per potenciar els posicionaments i missatges de MC, fent-los més transversals per arribar més i millor al col·lectiu mèdic. Només així, amb cohesió i unitat d’acció, s’assolirà l’anhelada interlocució directa amb l’Administració per negociar les condicions professionals, laborals i retributives del personal facultatiu.

Són temps molt convulsos i tenim per davant infinitud de reptes i obstacles, però també se’ns obren noves oportunitats. És la nostra responsabilitat aprofitar-les i pujar de manera decidida al tren de la (r)evolució que comporta aquesta nova etapa, marcada de ple per la COVID-19 i la postpandèmia.

MC, amb la seva direcció al capdavant, serà un dels protagonistes de la transformació que necessàriament viurà el sistema públic de salut de Catalunya. Com en anteriors ocasions de la nostra història, oferirem solucions, des del coneixement i el lideratge, i serem la veu dels facultatius. Ens acompanyeu?