Les mesures acordades per als MIR també s’aplicaran a altres col·lectius de residents

dimecres, 2 desembre, 2020
Extensió acords MIR

Els acords subscrits entre els representants dels metges interns residents (MIR) i Metges de Catalunya (MC) amb l’Institut Català de la Salut (ICS) i les patronals empresarials de la xarxa sanitària concertada, que van posar fi a la vaga de joves facultatius després de 12 jornades d’aturades, es faran extensius als residents d’altres titulacions universitàries superiors que completen la seva formació en centres sanitaris. Així, els farmacèutics interns residents (FIR), els psicòlegs interns residents (PIR), els químics interns residents (QIR), els biòlegs interns residents (BIR) i els radiofísics interns residents (RFIR) també es beneficiaran de les millores formatives, laborals i retributives que es van pactar el 22 d’octubre passat per als MIR.

Les gestions realitzades pel sindicat mèdic, tant amb les patronals com amb l’ICS, han validat que l’increment de sou dels MIR (d’un 7,5% de mitjana) i les mesures per consolidar la qualitat formativa i per garantir que la jornada laboral i els descansos s’ajusten a la regulació vigent es facin extensives a altres col·lectius en formació postgraduada de l’empresa sanitària pública i de les entitats concertades.

En aquest sentit, el Govern de la Generalitat de Catalunya ha aprovat aquest dimarts l’acord que autoritza la partida pressupostària per fer efectiva la millora de les retribucions fixes dels MIR i ha anunciat que des del Departament de Salut es promourà que l’augment salarial arribi a tots els col·lectius de residents del sistema sanitari públic.

MC celebra que la lluita dels MIR reculli els seus fruits i que altres col·lectius professionals amb condicions laborals similars també puguin gaudir de les millores retributives. No obstant això, l’organització assenyala que caldrà "seguir de prop" la implementació de la resta de mesures pactades en l’acord de sortida de vaga, "si cal, centre a centre". Les eleccions sindicals del personal laboral de l’ICS, que se celebraran al gener, són, a parer del sindicat, una “magnífica oportunitat” per a aconseguir un espai de representació des del qual "gestionar i negociar" totes les qüestions referides a les condicions de treball dels residents.