MC celebra l’increment d’un 14,3% de l’afiliació en tan sols un any: ja som 11.430

MC assoleix els 11.430 afiliats

Metges de Catalunya (MC) ha assolit aquest octubre els 11.430 afiliats, una xifra històrica que suposa un increment de l’afiliació del 14,3% en tan sols un any. Gràcies a la confiança depositada en el sindicat per part del personal facultatiu, aquest es referma com a majoritari entre els metges i metgesses de Catalunya. Així mateix, el creixement d’enguany posa en relleu la necessitat del col·lectiu mèdic de seguir lluitant per uns objectius comuns, i posa en valor el rol de l’organització dins del sistema sanitari català. 

Fundat el 1920, MC va ser el primer sindicat mèdic d’Europa, que va néixer per a perseguir “el major ennobliment de la funció social encomanada a la classe mèdica, defensant els interessos morals i materials dels metges residents a Catalunya, protegint els associats i llurs famílies amb institucions de previsió i cooperació”. Després de dues dictadures i tres clausures per raons polítiques, l’organització continua sent la més representativa per als facultatius i facultatives, doncs una quarta part dels que treballen al territori n’és afiliada.

Aquesta fita arriba només un any després del llançament de la campanya 10milraons.cat que l’organització va posar en marxa a l’octubre de 2021 per celebrar l’assoliment dels 10.000 afiliats, sota l’eslògan "10 mil raons per fer-nos sentir". 

Actualment, MC és el sindicat majoritari i de referència per al personal facultatiu de Catalunya, i està present en totes les principals meses de negociació de la sanitat. El constant creixement de l’entitat fortifica el camí de lluita i defensa dels drets del col·lectiu que duu a terme l’organització, la qual també busca dignificar i prestigiar la professió mèdica. 

En aquesta línia, tenint en compte que la sanitat catalana i el personal mèdic estan passant per un “moment crític” derivat de la manca de professionals, la sobrecàrrega assistencial, l’esgotament mental i físic del personal i la precarietat de les condicions laborals i retributives després de més d’una dècada de retallades i els efectes de la pandèmia de la COVID-19, MC es prepara per a engegar noves accions de protesta i mobilitzacions. Així doncs, el sindicat aprofita l’ocasió per demanar a tots els seus afiliats que estiguin atents a les properes informacions, així com disposats a preparar-se i implicar-se en el que vindrà.