MC guanya les eleccions sindicals a l’atenció primària de l’ICS

Metges de Catalunya (MC) s’ha imposat aquest dimecres en les eleccions sindicals als òrgans de representació del personal estatutari de l’Institut Català de la Salut (ICS) a l’àmbit de l’atenció primària, en obtenir 43 (el 21%) dels 205 delegats i delegades elegits a les juntes de personal, amb un 15% més de vots, fet que prova el suport dels facultatius a l’acord de sortida de vaga signat el novembre passat per millorar les condicions assistencials i laborals en el primer nivell sanitari. En els hospitals públics, l’organització ha aconseguit 26 representants i s’ha situat com a quarta força. 

En el còmput global dels comicis, el sindicat ha obtingut 69 delegats als vuit hospitals i més de 350 centres d’atenció primària (CAP) públics, a tan sols dos delegats de l’organització majoritària, ampliant un 5% el seu suport electoral respecte a les eleccions de 2015.

El secretari general de MC, Josep Maria Puig, subratlla que els resultats obtinguts, en un context de fragmentació del vot, “donen més força al sindicat per afrontar la difícil situació que viu el sistema sanitari públic, a causa de la paràlisi del Departament de Salut i la falta de nous pressupostos”. A més, assegura que, amb el nou escenari, l’organització “enfortirà el compromís i l’acció sindical de l’organització en la defensa dels drets laborals i professionals del col·lectiu mèdic”.

Puig agraeix el suport del personal facultatiu de l’ICS a les propostes de futur plantejades pel sindicat, que passen per revertir les retallades laborals i salarials executades durant la crisi, millorar les condicions de prestació de l’assistència, garantir la incorporació de nous professionals al sistema i negociar de manera bilateral amb l’empresa les especificitats laborals i professionals del col·lectiu.