MC i el Grup de Defensa de la Sanitat Pública a Tarragona posen en comú les inquietuds per les mancances del sistema sanitari

Reunió de MC amb el Grup de Defensa de la Sanitat Pública de Tarragona

El passat dimecres 9 de novembre, membres de la direcció de Metges de Catalunya (MC) es van reunir amb els representants del Grup de treball en Defensa de la Sanitat Pública de Tarragona per a compartir i posar en comú les seves inquietuds sobre la situació de precarietat en la que es troba la sanitat catalana. 

La trobada va servir per constatar que les mancances del sistema sanitari que percep el personal facultatiu –i que el sindicat va transmetre al conseller de Salut, Manel Balcells, en una reunió aquest dilluns– coincideixen amb les de la població, de manera que els interessos pels quals lluita l’organització sindical no s’allunyen dels de la ciutadania. De fet, una de les principals reclamacions que fa l’entitat tarragonina al Departament de Salut és la urgent reducció de les extenses llistes d’espera, que no deixen de créixer, essent també aquesta una de les grans lluites de MC.

Així mateix, ambdues organitzacions estan d’acord en què, tant els professionals com la població, “ja hem esperat prou i cal passar a l’acció”. D’aquesta manera, MC sosté que “si no es prenen mesures aviat i no hi ha un canvi radical en les polítiques sanitàries del Govern, tocarà mobilitzar-nos”. 

Adhesió a la campanya Signa Sanitat
El grup de treball ha sigut una de les entitats adherides a la campanya Signa Sanitat que el sindicat va engegar a l’estiu en defensa de la sanitat pública, mostrant així el seu suport al decàleg de peticions elaborat per MC amb l’objectiu de “recuperar i millorar la sanitat”. 

La campanya s’ha tancat aquesta setmana després de recollir més de 54.000 signatures entre la ciutadania, que la direcció de l’organització sindical va registrar aquest dijous 17 de novembre al Parlament de Catalunya per a “demostrar que els professionals facultatius i els pacients comparteixen la mateixa visió sobre les mancances estructurals del sistema sanitari”.